vineri, 27 august 2010

Neutralitatea Internetului: este nevoie să acționați !


La 30 septembrie 2010 expiră termenul pentru care companiile din Uniunea Europeană pot să-și spună părerea despre oportunitatea menținerii Neutralității Internet-ului.

Până la această dată, firmele pot răspunde chestionarului Uniunii Europene, trimițând fișierul PDF completat.

Pentru cei care nu știu deja, fără Net Neutrality se va ajunge ca furnizorii de Internet să capete dreptul de a prioritiza traficul de rețea și anumite categorii de servicii digitale în funcție de „cine plătește mai mult” (advertising) sau alte interese de companie, mai mult sau mai puțin obscure. Altfel spus, pe Internet nu se va mai auzi decât „vocea” marilor companii BigBrother, cu resurse financiare foarte mari.

Promotoarea consultării europene este d-na Neelie Kroes.

Cred că membrii comunității de Software Liber românești - aceia dintre ei care au un cuvânt de spus în vreo firmă - pot aduce o contribuție la menținerea Neutralității Internetului, spunându-și părerea și trimițând formularul PDF completat.


Prin „efect de rețea”, puteți informa alte persoane pe care le știți preocupate de ideea de Libertate, rugându-le să trimită formularul și să atragă, la rândul lor, și atenția altora (inclusiv în grupuri specifice de pe rețelele sociale - Facebook, LinkedIn, Twitter, Identi.ca, etc.).


Niciun comentariu: