My GnuPG key

We can communicate via secure e-mail using GnuPG / OpenPGP, which I strongly recommend. More details in this guide.

For those seeking to write to me, here is my public GnuPG key:

pub
4096R/0xC2B8B57AAAFC29CE 2016-02-29
Fingerprint=EA7F F4E9 08A4 B62D 34E0 9889 C2B8 B57A AAFC 29CE
sub 4096/0x059CDF01110D7CE9 2016-02-29

marți, 10 iunie 2014

Dispozitivul german kinko - poștă electronică privată, în format criptat




 
 

  Criptare simplă a poștei Dvs. electronice, pentru a vă proteja intimitatea


Avem convingerea că mesajele de poștă electronică ar trebui să fie criptate. Credem că dacă mai multe persoane și-ar cripta mesajele, software-ul ar fi mai ușor de utilizat. De aceea, construim un dispozitiv care face criptarea mai ușoară.

[1] Ce este kinko?
Kinko vă protejează mesajele. Totul este simplu: mesajele Dvs. de poștă electronică călătoresc criptate - pe tot traseul pe care îl parcurg - și, la sosire, sunt decriptate în mod automat.

[2] Ce face kinko atât de special?
Kinko utilizează programe criptografice cum ar fi GnuPG, OpenSSL și SSH. Aceste programe au fost verificate, de-a lungul anilor, de către mulți experți pentru a putea fi folosite în siguranță. În plus, codul-sursă aflat în spatele kinko este un program liber, cu sursă deschisă și, prin urmare, poate fi inspectat de către oricine.

[3] De ce puteți avea încredere noi?
Kinko a fost proiectat astfel încât nici măcar noi nu putem citi mesajele cifrate. Criptarea pe tot parcursul oferă garanția că doar Dvs. decideți cine vă poate citi mesajele și cine nu. În plus, Kinko este cod liber, cu sursă deschisă, ceea ce face imposibil să se ascundă în el portițe de spionaj (backdoors).

[4] Simplu și ușor de utilizat
Pentru a utiliza kinko, nu este nevoie să fiți un expert in criptografie. Kinko este simplu: dispozitivul kinko se conectează la rețeaua Dvs. de acasă și își instalează software-ul necesar; imediat și automat, mesajele de poștă electronică pe care le trimiteți devin criptate.

[5] Intimitate și în afara apartamentului Dvs.
Chiar dacă plecați de acasă, puteți utiliza în continuare kinko pe smartphone sau tabletă. Aparatele menționate sunt capabile să folosească Internetul pentru a se conecta în siguranță la dispozitivul kinko rămas acasă, pentru a funcționa criptat.

[6] Faceți schimb criptat de mesaje cu prietenii care nu posedă un dispozitiv kinko
Dacă utilizați un dispozitiv kinko, invitarea prietenilor și colegilor este ușor de realizat. O cutiuță kinko poate fi utilizată de până la zece persoane! Prietenii Dvs. nu au acces la un dispozitiv kinko? Nici o problemă, ei pot decripta mesajele de poștă electronică folosind Thunderbird/Enigmail sau alt software PGP similar, atâta timp cât interlocutorii își cunosc reciproc cheile publice.


[7] Programe libere, cod cu sursă deschisă (opensource)
Viitorul este criptat! Vrem să fie posibil ca toți oamenii să beneficieze de mesaje private, securizate. Prin urmare, software-ul care pune în mișcare dispozitivul kinko este liber și are sursă deschisă.

[8] Ce urmează?
Noi credem că nu trebuie să ne mulțumim doar cu criptarea mesajelor de poștă electronică. Lucrăm deja la alte proiecte ce privesc confidențialitatea online și le vom extinde în continuare (de exemplu, la o versiune privată, securizată, de Dropbox).

[9] O bază stabilă
Kinko este bazat pe pachete de programe libere recunoscute:



CAMPANIA DE FINANȚARE BAZATĂ PE DONAȚII (CROWDFUNDING) PENTRU DISPOZITIVELE KINKO ÎNCEPE ÎN AUGUST 2014! SPRIJINIȚI KINKO ȘI ASIGURAȚI, ASTFEL, INTIMITATEA DVS. ONLINE!



Kinko este un proiect comun al PORT ZERO UG (societate cu răspundere limitată) și al postului de radio UG (societate cu răspundere limitată) V.i.S.d.P; postul de radio UG (societate cu răspundere limitată), c/o Enrico Thierbach, str. Glogauer 10, 10999 Berlin, Germania