miercuri, 3 iunie 2009

Adoptarea GNU/Linux la nivel de masă - posibilă și în România ?


Recent, IBM a publicat un mic studiu-ghid practic privind adoptarea sistemului de operare GNU/Linux la nivel de masă, mai ales în firme.

Puteți descărca studiul aici (fișier PDF).

Concluzia este că, folosind o politică de migrare atentă și selectivă, o organizație poate beneficia relativ ușor de avantajele aduse de GNU/Linux - performanță, stabilitate, imunitate la viruși, cost scăzut sau chiar nul - fără a crea o „ruptură” semnificativă în activitatea zilnică.

Cheia pare a fi migrarea cu prioritate a utilizatorilor cu cerințe IT scăzute - cei care folosesc, în primul rând, e-mail, web, suită Office - lăsând la urmă utilizatorii avansați, proiectanții, graficienii, arhitecții... Din fericire, prima categorie reprezintă peste 80-90% dintre angajații unei organizații tipice.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cred că dacă Linuxul ar fi introdus ca material de studiu încă din clasa a V-a Microsoftul ar da faliment în România. Deşi sunt un novice în ale Linuxului pot afirma cu mâna pe inimă că Linuxul are un viitor strălucit prin avantajele esenţiale faţă de Microsof, este gratuit şi un sistem puternic şi stabil.

Anonim spunea...

Adaparea GNU la izvorul de linux, cu firul la masa legat, este possibila?