vineri, 15 ianuarie 2010

Atac la industria națională a șpăgii

Ignorând cu inconștiență industria românească a șpăgii la licitații publice (dulcile contracte ale firmulițelor cu atotputernicul Stat), oficialii sabotori de la Uniunea Europeană au publicat software-ul de e-Achiziții și e-Facturare ca Software Liber, punându-l pe site-ul http://www.osor.eu ca să-l poată descărca orice Mitică, moka.

Da, da, ați citit bine - e software-ul oficial al UE; luați de aici.

Mai mult, acești dușmani ai poporului au făcut software-ul multiplatformă, în Java - merge pe Linux, Windows, Mac și alte cele...

Licența liberă folosită este EUPL, o licență permisivă recunoscută oficial de Uniune.

Comparând cu procedurile noastre oficiale cu licitații, caiete de sarcini de zeci de mii de euro, birocrație și măsluieli, orice cetățean își poate da seama ce efect dezastruos va avea o astfel de inconștiență asupra economiilor membrilor Uniunii.

Asta în timp ce de pe același site http://www.osor.eu aflăm că vecinii noștri unguri au făcut Standardele Deschise obligatorii în sistemele IT din administrația publică, în scopul asigurării interoperabilității (schimbului liber de date, într-o formă consistentă, standardizată și ușor prelucrabilă).

Groaznic... ! Cumplit !