My GnuPG key

We can communicate via secure e-mail using GnuPG / OpenPGP, which I strongly recommend. More details in this guide.

For those seeking to write to me, here is my public GnuPG key:

pub
4096R/0xC2B8B57AAAFC29CE 2016-02-29
Fingerprint=EA7F F4E9 08A4 B62D 34E0 9889 C2B8 B57A AAFC 29CE
sub 4096/0x059CDF01110D7CE9 2016-02-29

duminică, 26 februarie 2017

Masacru forestier în pădurea Băneasa, februarie 2017



Făcând azi o plimbare în Pădurea Băneasa din nordul Bucureștiului, am descoperit masacrul forestier pe care o firmă îl face, la numai 200-300 m în spatele restaurantului Casa Albă.

Conform documentelor afișate pe un panou amplasat chiar pe una dintre aleile din pădure, defrișările se fac legal, cu știința și binecuvântarea Ocolului Silvic București. Pe acest panou citim că firma care efectuează lucrările este INTER AGROSILVA SRL din satul Croitori, comuna Uliești, jud. Dâmbovița (administrator Tudor Raluca Nicoleta), CUI 34210260/10.03.2015, nr. înregistrare la Registrul Comerțului J15/179/2015.

Spre documentarea faptelor de distrugere a pădurii, public aici câteva fotografii realizate azi la fața locului, care nu au nevoie de nici un comentariu.

În calitate de cetățean și contribuabil al sectorului 1 din București, solicit oprirea imediată a tăierilor de lemn din această pădure istorică (cu rol de parc public în nordul Capitalei), investigarea legalității acordării autorizației de exploatare a lemnului și anchetarea - penală, dacă este cazul - atât a firmei care efectuează lucrările, cât și a funcționarilor publici care au acordat autorizațiile.

Defrișările se înscriu, probabil, în campania organizată de atac asupra terenurilor din zona Băneasa, prin care s-au construit cartiere de vile în pădure sau la limita de siguranță a pistei de aterizare a Aerportului Băneasa, mall-uri pe terenul Fermei Regale sau chiar cabinete notariale în zone cochete...


































3 comentarii:

Cristian Gheorghe spunea...

Este trist ceea ce se intampla atat in padurea Baneasa, cat si in toata tara.Ramanem fara paduri,fara munti,fara oxigen, este o intreaga mafie, un lant vicios care nu isi da seama ca banii nu pot asigura oxigenul pentru viata.
Este de dus un adevarat razboi impotriva acestor.."X si Y"..greu dar nu imposibil!
Se poate, doar sa se vrea, impreuna am putea reusi!

Adela spunea...

Mare pacat ca se tolereaza astfel de lucruri in tara asta, Romania este o tara asa frumoasa si bogata si este lasata de izbeliste sa fie jefuita de tot felul de mafii..

ValiPopa spunea...

Mizeria continua,, si se pare ca nimeni nu misca nimic... toate autoritatile merg pe burta si se fac ca nu vad si nu aud!